به نقل از خبرنگاران جوان، مهدی طلوعوند؛ هواپیمایی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که به اختصار هوادریا نامیده شود یگان پروازی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نامیده میشود که مسئولیت پایش و حفظ امنیت مرزهای دریایی جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارد. این یگان علاوه بر نقشهای ذکر شده وظایفی دیگر همچون حضور در فعالیتهای مردم یاری و کمک به مردم کشورمان در همه عرصهها به ویژه امداد رسانی به مردم سیل زده در سالهای اخیر را برعهده داشته است.
باید به این موضوع توجه داشت که طیف فعالیتها و وظایف این یگان بسیار گسترده و حائز اهمیت است و به همین دلیل هم به ستاد فرماندهی این یگان در بندرعباس رفتیم تا با امیر دریادار دوم منصور روح الامینی فرمانده هوادریا گفتوگو کنیم تا از وظایف و چگونگی عملکرد این یگان بیشتر بدانیم.
متن زیر حاصل از گفتوگوی ما با امیر دریادار دوم روح الامینی است:
باشگاه خبرنگاران جوان: درباره حضور یگان هوادریا در رزمایش اخیر نیروی دریایی ارتش بفرمایید.
امیر روح الامینی: در رزمایش اخیر نیروی دریایی ارتش برای نخستین بار در طول تاریخ یک ناوبندر به نام مکران را داشتیم که قابلیت حمل حداقل ۵ فروند بالگرد سبک و سنگین را به صورت همزمان دارد. این در طول تاریخ ایران بی سابقه است و این کار یعنی تغییر کاربری یک کشتی تجاری به نظامی در مدت کوتاهی انجام شده و به جز یک کشور در دنیا هیچ کشوری در دنیا نتوانسته این کار را انجام دهند. ناوبندر مکران توانایی رزم ما در عمق را بسیار افزایش میدهد.
باشگاه خبرنگاران جوان: آنچه در این رزمایش حائز اهمیت بود رهگیری، کشف و شناسایی یک فروند زیر سطحی بیگانه بود، درباره این اقدام مهم توضیح دهید.
با توجه به تجهیزات بالگرد ضد زیر سطحی SH 3D ماموریت اصلی این بالگرد شناسایی یگانهای زیر سطحی است. هیچ کس باور نمیکرد که این بالگرد بتواند در آن منطقه حضور پیداکند و به وسیله آن بتوانیم زیردریایی بیگانه را شناسایی کرده و به آن اخطار بدهیم.
در دنیا مشهور است که زیردریایی کشف شده زیردریایی منهدم شده است. این با توجه به شرایط عمق دریا و نزدیکی به منطقه رزمایش با تجهیزاتی که در اختیار داریم زیردریایی آمریکایی را شناسایی کرده و به آن اخطار دادیم. این در شرایطی صورت گرفت که زیر سطحی آمریکایی باور نمیکرد که شناسایی شود و بلافاصله به او اخطار دادیم که در منطقه عمومی رزمایش قرار دارد و باید سریعتر این منطقه را ترک کند. او هم دستور را اجرا کرد و از آن منطقه خارج شد.
البته پیش از هم توانسته بودیم که در یک یا دو سال قبل هم زیر سطحیهای دشمنان را شناسایی کنیم و پس از آن بود که آنها قوانین بین المللی را رعایت میکردند و در نقاطی مانند تنگه هرمز که باید بروی سطح آب قرار بگیرند، روی سطح آب قرار میگرفتند و عبور میکردند.
باشگاه خبرنگاران جوان: لطفا در ابتدا درباره یگان هوادریا و وظایف آن توضیح بفرمائید.
امیر روح الامینی: فرماندهی هوادریای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۸۸ به تصویب رسید که دارای ۵ پایگاه عملیاتی در جنوب و شمال کشور است. مسئولیت این یگان پشتیبانی هوایی نیروی دریایی ارتش را است. این یگان در حال حاضر به دو نوع هواناو (هاورکرافت) BH7 و SR N6 مجهز است و از سه نوع بالگرد AB 212 ، SH 3D و RH 53D تشکیل شده است. هواپیمای فوکر F27 یا فرند شیپ و هواپیمای چکاوک نیز از دیگر تجهیزات این یگان دریایی است.
باشگاه خبرنگاران جوان: ماموریتهای یگان هوادریا چه ماموریتهایی هستند؟ برای اجرای این ماموریتها به چه تجهیزاتی مجهز هستید؟
امیر روح الامینی: یگان هوادریای نیروی دریایی ارتش ماموریت هایی مختلفی برعهده دارد که با استفاده از تجهیزات خود آن ها را اجرایی می کند. بالگرد RH 53D یک بالگرد مین روب است و میتواند با پایش مناطق مختلف دریایی یک کانال مین روبی شده را ایجاد کند که اهمیت این کار در هنگام عبور ایمن و سلامت یگانهای خودی در مواقع بحرانی از مناطق آلوده به مین احساس میشود. ماموریت ذکر شده ماموریت اصلی این بالگرد است که این مهم را بارها در رزمایشهای گوناگون به خوبی به نمایش گذاشته شده است. البته این بالگرد در هر کدام از این رزمایشها تاکتیکهای جدیدی را به نمایش گذاشته و این تاکتیکها در وقت لزوم رسانهای شده اند.
بالگرد بعدی، بالگرد AB 212 است که با تجهیزات مختلف رزمی کارکرد ضد سطحی دارد و میتواند با تجهیزات و سلاحهای مختلف خود به خوبی جنگ ضد سطحی را انجام دهد. البته برخی از این تجهیزات محرمانه هستند و در مواقع لزوم به کار گرفته می شوند.
نوع دیگر بالگردهای ما، بالگرد SH 3D است که یک بالگرد ضد زیر سطحی به شمار میرود. این نوع از بالگردهای ما توانایی کشف، رهگیری و شناسایی و در نهایت انهدام یگان زیر سطحی را دارا هستند؛ یعنی میتوانند از لحظه جستوجوی زیر سطحی تا لحظه شلیک اژدر برای انهدام زیر سطحیهای دشمن را به شکل کاملا خودکفا انجام دهند.
هواپیمای فوکر F27 یا فرند شیپ هوادریا هواپیمایی است که ماموریت اصلی آن گشت دریایی و ترابری نیروهای نداجاست. یکی دیگر از تاکتیکهای نوین ما در استفاده از این هواپیما پرش چترباز اتوماتیک و چترباز سقوط آزاد از این هواپیماست که از ابتدای انقلاب تا کنون برای اولین بار توسط هوادریا انجام میشود.
هواپیمای بعدی ما، هواپیمای چکاوک است که از ۷ آذرماه سال ۱۳۹۸ به سازمان رزم هوادریای نیروی دریایی ارتش ملحق شد. این هواپیما کارکرد اطلاعاتی آموزشی دارد. ماموریتهای اطلاعاتی آن عبارت است از شناسایی سواحل و پایش دریایی با استفاده از تجهیزات مخصوص این کار. همچنین این هواپیما میتواند با هزینه پایین توان پرواز خلبانان تازه کار هوادریا که آموزشهای ابتدایی دیده اند را افزایش دهد.
باشگاه خبرنگاران جوان: آیا هواپیمای P 3F هم جزو ناوگان هوادریاست؟
امیر روح الامینی: خیر این هواپیما جزو ناوگان پروازی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
باشگاه خبرنگاران جوان: آموزشهای خاصی که در هوادریایی نیروی دریایی ارتش انجام میشود چگونه است؟
امیر روح الامینی: گروه آموزشی هوادریا از سال ۱۳۹۸ به تصویب رسید و پیش از آن نیز ما همه آموزشهای روی دریا را توسط خودمان انجام میدادیم. در حال حاضر تنها مرجعی که میتواند پرواز روی آب را برای خلبانان و خدمه پروازی انجام دهد فقط هوادریاست. پرواز روی دریا با پرواز روی خشکی تفاوتهای عمدهای دارد و یکی از این تفاوتها این است که، چون در دریا افق نداریم تمام پروازها باید با دستگاهها انجام شود چراکه دید بیرونی برای خلبان وجود ندارد.
آموزشهای دیگری همچون یافتن و نجات فرد غرق شده در آب صرفا توسط هوادریای نیروی دریایی ارتش انجام می شود.
باشگاه خبرنگاران جوان: جایگاه ما در حوزه هوادریا در سطح منطقهای و جهانی چگونه است؟
امیر روح الامینی: برای ورود به این موضوع باید یک نکته را به شما بگویم. تمام تجهیزات ما در هوادریا از غرب خریداری شده بودند و در طول چهل سال اخیر قطعات خارجی این تجهیزات با قطعات بومی جایگزین شده اند. به جرات میگویم ما در حوزه داخلی سازی قطعات به حدی از پیشرفت رسیده ایم که بیش از ۸۰ درصد تجهیزات و قطعات بومی که بر روی تجهیزات خود نصب کرده ایم کاملا بومی است و کشورهای خارجی از آنها هیچ اطلاعاتی ندارند. این اطمینان را به ملت عزیزمان می دهم که ما در مواقع لزوم می توانیم عملکردهای بسیار فوق العاده و غیر قابل پیش بینی از خودمان نشان دهیم.
قاطع می گویم که اگر کسی نظر بد به این مملکت داشته باشد هوادریا پاسخی به او می دهد که قطعا برای دشمنان غیر قابل پیش بینی و غیر قابل تصور است.
باشگاه خبرنگاران جوان: بازآماد یا اورهال بالگردها و سایر تجهیزات شما در کجا انجام میشود؟
امیر روح الامینی: پیش از انقلاب تمام فرآیندهای اورهال و بازآماد با ارسال به کشورهای خارجی انجام میشد. اما طی سالهای اخیر این کار در شرکتهای وابسته به وزارت دفاع نظیر پنها انجام میشود. در بین آنها تعمیرات پیشگیرانه یا نیمه اساسی در هوادریا انجام میشود و برخی از کارهای رده کارخانهای را با همکاری مشترک با صنایع مرتبط با وزارت دفاع و هوادریا انجام میدهیم. این در حالیست که ما از ابتدای انقلاب هیچ قطعه و یا همکاری فنی از کشورهای خارجی دریافت نکرده ایم.
باید به این نکته اشاره کنیم که دانشگاه، صنعت و یگان کاربر دست به دست هم داده اند و زنجیرهای تکمیل کرده اند که منجر شده تا توان ما هر روز بیشتر از دیروز افزایش پیدا کند. من ۲۶ سال است که در هوادریا خدمت میکنم و به جرات میتوانم بگویم که هر روز بهتر از روز گذشته شده ایم. علی رغم اینکه در سالهای ابتدایی انقلاب شاید این تصور وجود داشت که بالگردهای هوادریا با سرعت از رده خارج شوند و نتوانیم به کار خود ادامه دهیم، خوشبختانه در سال ۹۹ توان عملیاتی ما از ابتدای انقلاب اسلامی که مستشاران خارجی حضور داشتند تا امروز بالاتر رفته و مدارک آن نیز وجود دارد.
اسنادی وجود دارد که در هنگام وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی توان عملیاتی تجهیزات پروازی ما چقدر بوده و اکنون چگونه است. با مقایسه این دو میتوان پیشرفت شایان هوادریا را در مقایسه با ابتدای انقلاب اسلامی مشاهده کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان: آیا هواناو یونس به ناوگان هوادریا ملحق شده است یا خیر؟
امیر روح الامینی: خیر، هواناو یونس هنوز به ناوگان هوادریا ملحق نشده است.
باشگاه خبرنگاران جوان: آیا میتوان گفت که هوادریا یک یگان و مجموعه دانش بنیان است؟
امیر روح الامینی: هوادریا با شرکتهای دانش بنیان، دانشگاهها و اساتید دانشگاه، متخصصان امور مختلف و دانشمندان همکاری بسیار پایاپای دارد و در این بین با همکاری با صنعت به نتایجی میرسیم که برای دوستان ما در هر جای دنیا باعث سرافرازی و برای دشمنان باعث دلهره بسیار شدیدی خواهد بود.
باشگاه خبرنگاران جوان: چند سال گذشته موضوع حضور دزدان دریایی و راهزنی آنها به خصوص در منطقه خلیج عدن بسیار مطرح بود و امیر دریادار سیاری فرمانده وقت نیروی دریایی ارتش دستور حضور تکاوران دریایی برای مقابله با آنها را صادر کرد، نقش یگان هوادریا در این موضوع چه بود؟
امیر روح الامینی: این پدیده برای اولین بار در سال ۸۸ رخ داد. من افتخار داشتم که به همراه نخستین ناوگروه که به این منطقه رفت با بالگرد روی ناو مستقر شویم و به خلیح عدن برویم تا کشتیهای خودمان را در این منطقه اسکورت کنیم. استفاده از تکاوران هم به صورت یک تاکتیک مطرح است، ولی اصل اعزام ناوگروهها به این منطقه خلیج عدن که یازدهمین سال خود را پشت سر میگذارد ابتدا دزدی دریایی بود و بعد حفظ تمام توانمندیهای کشور جمهوری اسلامی ایران و اضافه کردن اشراف اطلاعاتی از مهمترین اهداف این ماموریتها بود.
نحوه کار در مقابله با دزدان دریایی در خلیج عدن بدین صورت بود که هر ناوگروهی که به دریا رفت و قابلیت حمل بالگرد داشت، حتما با آن شناور بالگرد نیز اعزام شد. بالگردهای هوادریا در ماموریتها نقش اشراف اطلاعاتی، در مبارزات نقش ابتدا با دزدیها مقابله میکرد و در این راستا با فرماندهان ناوگروههایی که به منطقه اعزام میشدند همکاری میکردند. ما یازده سال است که به همراه ناوگروههایی که به منطقه اعزام میشوند بالگردهای هوادریا را هم اعزام میکنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان: آیا هوادریا کماکان وظیفه رصد و پایش منطقههای مورد نظر را انجام میدهد؟
امیر روح الامینی: ما به طور مرتب و روزانه همچون چشم بیدار نیروی دریایی در منطقه هستیم. ما رصدها و گزارش های روزانه خود را علاوه بر مناطق خودی در مناطقی که بسیار خارج از تفکر دشمنان است، انجام می دهیم. البته ما در این گزارش ها به طور روزانه وضعیت دریا را هم به فرماندهان نیروی دریایی اطلاع می دهیم تا آن ها بتوانند با شناخت بهتر و بیشتری تصمیم گیری کنند.
باشگاه خبرنگاران جوان: راه ورود به هوادریای نیروی دریایی ارتش برای علاقه مندان چیست؟
امیر روح الامینی: ما برای این کار دو راه داریم که هر دوی این راهها با آزمون دادن در دانشگاه افسری ارتش میسر است. علاقهمندان نیروهای زمینی، دریایی، هوایی باید پذیرفته شوند و به دانشگاه مربوط اعزام شوند. پس از گذراندن دو سال دورههای عمومی دانشگاه افسری برای طی دورههای باقیمانده از دوره چهارساله خود به نیروی هوایی ارتش اعزام میشوند تا پس از گذراندن دورههای مذکور و شرایط سلامتی وارد این حوزه شوند؛ به نحوی که افراد حاضر در نیروی زمینی به هوانیروز، نیروی هوایی به دانشگاه شهید ستاری و افرادی که متقاضی نیروی دریایی باشند پس از پایان دوره به هوانیروز اصفهان اعزام میکنیم و افراد متقاضی دوره بال ثابت را به دانشگاه شهید ستاری اعزام میکنیم تا دوره خلبانی خود را طی کنند.
باشگاه خبرنگاران جوان: آیا خبر خوبی برای مردم دارید؟
امیر روح الامینی: خبر خوب ما برای مردم این است که همه میدانند که سال ٩٨ با چه مشکلاتی گذشت. از مشکلاتی که طبیعت با شروع این سال در سیل استانهای گلستان، خوزستان و پس از آن نیز اتفاقاتی که متاسفانه ارتش تروریستی آمریکا انجام داد و حملاتی که علیه ایران انجام داد و با پاسخ ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح در آن انجام شد. ما آخرین روزهای سال ٩٨ نیز شیوع ویروس کرونا را داشتیم.
یگان هوادریا در تمامی این موارد بدون استثنا در خط مقدم قرار داشت، ما به محض شیوع کرونا آمادگی ١٠٠ درصد را به یگانهای خود دادیم و در این راه هر کمکی که از دست ما بر میآمد را انجام دادیم و از این پس نیز هر کمکی که نیاز باشد را انجام میدهیم. ما توان اعزام هر نوعی از تجهیزات پزشکی و کادر درمانی را در صورت نیاز داریم و میتوانیم به صورت یک نیروی واکنش سریع به هر نقطهای که مورد نیاز سیستم بهداشتی باشد و سلسله مراتب به ما ابلاغ کند را نقطه مورد نظر اعزام کنیم. البته چندین بار نیز این کار را انجام دادیم و تا هر روزی که نیاز باشد آن را ادامه خواهیم داد.
هر جا که هر خطری این مردم را تهدید میکند نیریهای مسلح کشورمان بین خطر و مردم قرار دارند و مردم مطمئن باشند که جان خود را برای تامین امنیت و سلامتی مردم نثار خواهیم کرد. این دشمن میتواند یک دشمن خارجی باشد و یا دشمن طبیعی و یا یک ویروس مانند ویروس کرونا.
http://fateh.loxblog.com
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: جزئیات گفته نشده شناسایی زیردریایی بیگانه خلیج فارس هوادریا دشمنان پاسخ پشیمان کنندهایفرمانده هوادریا وظایف چگونگی عملکرد یگان
نشنال اینترست: آمریکا واقعا از عراق خارج نمیشود
افشاگری روزنامه آمریکایی از کمک گوگل در نسلکشی مردم غزه
مخالفت روسیه با صلح، ترامپ را مجبور به تحریم علیه مسکو میکند؟
کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران:
تحلیل اظهارات ترامپ: سرآغاز یک نمایش شکستخورده دیگر علیه ایران
سخنرانی «و اینک آخرالزمان ۵» - روایت عهد (۶۶)
۴۷ جنگنده و ۱۹ کشتی جنگی ارتش چین از خط حائل جزیره تایوان عبور کردند
مشکل شما کارنامه است نه قلنبه سلنبه حرف زدن
گزارش مشرق از تحولات میدانی شمال سوریه؛
شکار کودک کشان صهیونیست توسط
سیاست خارجی جای تکروی نیست
اعترافات خطرناک شبکه جاسوسی آمریکایی و صهیونیستی در یمن
ژنرالهای صهیونیست پشت دروازههای «لنینگراد دوم» زمین گیر شدهاند/ «جنین» دژی تسخیرناپذیر
یادواره شهدای نیروی دریایی ارتش برگزار شد
آخرین دستاوردهای هوانیروز ارتش به نمایش گذاشته شد
فرمانده نیروی زمینی ارتش: تمامی مراحل تسلیحاتی مورد نیاز نزاجا توسط متخصصان داخلی انجام میشود
تحلیلگر سیاسی عراقی: آمریکاییها از ترس موشکها داخل پایگاههای خود پناهگاه میسازند
مقام ارشد سابق وزارت دفاع انگلیس: ناو انگلیسی مستقر در دریای سرخ توان شلیک موشک ندارد
پنتاگون: پایگاههایمان در خاورمیانه ۶۶ بار مورد حمله قرار گرفتند
قانونگذار آلمانی: ارتش ما در جنگ تنها دو روز دوام میآورد
ادعای رویترز: ناو آمریکایی به نفتکش توقیف شده در خلیج عدن کمک کرده است
وزارت دفاع انگلیس: یگانهای پدافندی روسیه در مناطق عملیاتی با اوکراین تقویت شدند
من، "حسن روحانی"، حاکم ایران نبودم! / اعتدالِ اعتدالیون در قبال تحریم انتخابات
نیروهای ویژه امریکا در عمق غزه تارومار شدند
عرق شرم بر پیشانی تطهیرکنندگان برجام
فیلم/ ۱۲۰ ثانیه با کشتار جمعی رژیم صهیونیستی در بیمارستان ناصر غزه
تحولات سرزمینهای اشغالی/ روز یازدهم
هشدار رهبر انقلاب در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی:
شناسایی ۴ مظنون و دستگیری ۲ نفر در رابطه با قتل مهرجویی
صهیونیستها در آمریکا سر یک کودک فلسطینی را بریدند
فرمانده نیروی دریایی ارتش:
گزارشی تکان دهنده در مورد جاسوسی رسانههای اجتماعی از کاربران
اعدام خیابانی به سبک پلیس آمریکا + فیلم
گزارش انگلیسیها از هزینههای سرسامآور گرمایش خانههای خود + فیلم
وزیر دفاع: سرریز فناوریهای وزارت دفاع را به بخش خصوصی و صنعتی میدهیم
فرمانده نهاجا: حرکت بر لبه فناوری روز موجب افزایش توان بازدارندگی میشود
فرمانده نیروی دریایی ارتش: شورای عالی معیشت در نیروی دریایی ارتش تشکیل میشود
اقدامات ارتش برای برگزاری مراسم سالگرد ارتحال امام (ره)
نشان فداکاری به هفت خانواده شهید و ایثارگر ارتش اهدا شد
قطع صادرات نفت و گاز روسیه، کابوس جدید کشورهای اروپایی
وحیدی: طالبان نیروهای خود را توجیه کند
دبیر شورای عالی امنیت ملی: ایران به هرگونه اقدام علیه امنیت خود واکنش قاطع نشان میدهد
وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران: با عادی سازی روابط برخی کشورها با رژیم جعلی اسرائیل مخالفیم
سرلشکر باقری در دیدار وزیر دفاع چین: همکاریهای نیروهای مسلح ایران و چین توسعه پیدا میکند
امیرعبداللهیان در گفتوگوی تلفنی با وزیر خارجه پاکستان:
دریادار ایرانی: نداجا ۳ برنامه دریانوردی طولانی مدت در دستور کار دارد
امیر حیدری: مرزهای شرقی کشور در امنیت کامل است
رئیسی: هرگز امیدی به وین و نیویورک نداریم
یک ملت زیر یک پرچم؛ مردم ایران چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب را جشن گرفتند + فیلم و تصاویر
سایت ماه اسکین طراح قالب وبلاگ رایگان با امکانات عالی